tuinonderhoud

Tuinonderhoud: waarom en wanneer? Ontdek in onze blog waarom tuinonderhoud zo belangrijk is!

Tuinonderhoud: waarom en wanneer doe je het?


Als je graag geniet van je tuin, is een regelmatig tuinonderhoud essentieel. Je hoort overal dat je jouw tuin goed op orde moet houden om hem ten volle tot z’n recht te laten komen. Maar waarom wordt het belang van tuinonderhoud zo benadrukt? En wanneer zou je nu precies in actie moeten schieten?


Of je jouw tuin nu zelf onderhoud of je tuin wilt laten onderhouden door een expert, wij lijsten graag 4 belangrijke redenen op waarom je jouw tuin best regelmatig onderhoudt.

Waarom tuin onderhouden: mens erger je niet

Als je de trotse eigenaar bent van een weelderige tuin, wil je natuurlijk dat hij er op elk moment mooi bij ligt. Het uitzicht kan grondig verstoord worden door wild woekerende struiken of grasperken vol verdorde bladeren. Een mooi onderhouden tuin geeft rust in je hoofd.


Waarom tuin onderhouden: voor je vrienden
Een goed onderhouden tuin is nu eenmaal véél gezelliger. Het is uitnodigend en door het onderhoud komt elke plant en bloem mooi tot z’n recht. Perfect als je de vrienden wilt ontvangen voor een barbecue. Je woonkamer poets je toch ook even als je vrienden ontvangt voor een feestje?


Waarom tuin onderhouden: lang leve de planten!
Planten en bloemen hebben licht en ruimte nodig om te ontwikkelen. In woekerende tuinen vechten struiken voor elk streepje zonlicht. Het gevolg: een wirwar aan begroeiing zonder duidelijke afbakening. Door je tuin te onderhouden, geef je jouw planten de zuurstof om te groeien.


Waarom tuin onderhouden: de waarde van je huis
Wil je jouw huis verkopen? Zorg er dan voor dat je tuin er piekfijn bij ligt. Je voortuin geef meteen de eerste indruk en een goed onderhouden tuin betekent vaak ook dat het huis altijd goed onderhouden werd. Niet te onderschatten, dus! Krijg de beste prijs voor je huis, dankzij een grondig tuinonderhoud.


Tuinonderhoud: wanneer precies?
Je kan het regelmatig tuinonderhoud best 4 keer per jaar inplannen: doorheen het hele jaar verdient je tuin een grondige beurt. Hier is een handig lijstje om te volgen:


  • Voorjaarsbeurt: maart/april
  • Groeiseizoenbeurt: juni/juli
  • Beurt na het groeiseizoen: augustus/september
  • Najaarsbeurt: oktober/november
Wil je jouw tuin liever laten onderhouden? Contacteer Buitengewoon Omgevingswerken!
0
Feed

Schrijf een reactie